kajsasliv99

Alla inlägg under maj 2014

Av Kajsa Gottfridsson - 8 maj 2014 11:04

Hejsan:)

Tänkte börja med att säga att ridlektionen gick fantastiskt bra igår:)
Charlie var mjuk och gick i form. Kortade upp galoppen och han blev hur fin som helst! Vi gjorde lite skänkelvikningar och så:)
Joppe var dyngsur då han kom in. Men jag tog in honom runt 16:30 så han fick lite hö och hade sällskap av Lalle. Tänkte rida honom sen eftersom att det inte regnar. Fast vart jag ska rida har jag inte tänkt på en..
Vart besviken då jag kom till skolan med för vi hade hoppats på inställda lektioner. Våran svenska o engelska lärare var sjuk igår så vi trodde hon skulle vara sjuk idag med men nej..

Vart 2 gammla bilder på charlie för tog inga igår

ANNONS
Av Kajsa Gottfridsson - 7 maj 2014 14:12

Hejsan:)

Sitter i bussen just nu och ska åka hem från skolan. Det är typ minusgrader här inne..
När jag kommer hem ska jag äta och byta om och sedan gå till stallet.
Mocka hos Joppe och börja fixa iordning ponnysarna inför ridlektionen. Ska nog ta charlie :)
Vet inte vad vi ska göra på lektionen så uppdaterar om det ikväll.
Tänkte ju att jag skulle rida Joppe med, men kolla bara på vädret. Låter honom nog stå idag. Hinner inte direkt med att rida han på onsdagar så det är typ hans vilodag.

ANNONS
Av Kajsa Gottfridsson - 6 maj 2014 20:22

Hejsan:)

Gick ut till Joppe lite senare och märkte att han hade torkat hyfsat bra. Så jag tog en liten ridtur iallafall:)
Det små regnade lite så jag vart väldigt blöt men Joppe brydde sig inte. Han tyckte nog bara att det var skönt att få komma ut en sväng:)
Men jag blev iallafall väldigt glad över den ridturen och nu är humöret på topp! Hjälpte även Marianne att ta in hästarna på kvällen:)
Nu ska jag duscha och äta och sen ska jag nog sova eller kolla på en film.

Av Kajsa Gottfridsson - 6 maj 2014 17:14

Hejj!

Kom hem för ett tag sen och fick se hur blöt Joppe var.. Har inget svetttäcke till honom än så kunde ju inte direkt torka honom. Borstade av det mesta av vattnet och satte på honom regntäcket. Så han fick gå ut i hagen igen. Jag som ville rida/longera. Hoppas på att det slutar regna eller att solen ska komma fram "vilket det inte kommer göra" men ändå. Är besviken och arg på vädret:(

Av Kajsa Gottfridsson - 6 maj 2014 07:20

Hejsan!

Kom hem runt 15:30 igår och gick direkt till stallet. Mockade och hämtade Joppe! Red vanliga vägen igen för han är mest van vid den. Annars är han så tittig av sig.
När vi skrittat en bit skulle vi ta lite trav och nå galopp på slutet tänkte jag men jo gissa vad? Precis då jag skulle fatta galopp ser vid några människor på fotbollsplanen.. Men jaja tänkte jag. Kan ju galoppera på vägen hem istället. Men det värsta var att dom 2 männen som var på fotbollsplanen såg att vi kom. Dom ställde sig upp och började kasta däck omkring sig och göra så mycket oljud som möjligt. Joppe blir ju såklart rädd och tvekar om han verkligen ska gå förbi. Och dom fortsätter att kasta däck och nu emot oss. Sedan kommer en av männen fram en bit och frågar : vill hästen inte gå för dig? Kan du inte hantera ett litet djur?

Asså jag blev så jävla arg! Lite respekt tycker jag att man ska visa.
Men som tur var kom vi snabbt förbi de och kunde fortsätta, när vi kom på vägen tillbaka hade dom åkt. Vilket var väldigt tur! Tycker verkligen inte att det är okej att folk slänger saker emot djur och nu satt ju jag på med!
Nej det gjorde mig upprörd.

Har även massor av läxor. Fy. Orkar inte och hinner inte är allt jag känner.
Tycker skolan kräver för mycket av oss. Jag rider varje dag , har helgarba upptagna med ridskola och rida, tisdagar har jag skull. Hur ska man hinna plugga till typ 3 prov?
Men jag får väl tänka posetivit, sommarlov! Vet faktist inte hur många dagar det är kvar nu. Men inte många iallafall

Nästa vecka ska min klass åka och praoa med. Vi fick "önska" vart vi bille vara igår och asså .. Man kunde typ välja mellan att vara på skolor eller vara hos mattanterna.. Nej men typ. Jag vill vara på berget eller på mitt gammla dagis. Men alla ville typ det tror jag så inte sån stor risk att man får det.

Av Kajsa Gottfridsson - 4 maj 2014 18:59

Hej igen  :) 


Har fått bilderna ifrån Emelie men dom är inte redigerade så bra för ja.. jag kan inte   .

Men jag tänkte lägga upp de ändå , för ungerfär en timme sedan var jag i ridhuset och longerade Joppe lite:) 

Gick verkligen super bra! Har typ aldrig longerat förut för vi har aldrig gjort det på ridskolan men eftersom att joppe är så duktig på det så var det inte svårt. Kunde tyvärr inte ta några bilder eftersom att  jag hade båda händerna upptagna men får försöka nästa gång. Fixade lite på bloggen nu med som ni nog la märke till, blev kankae inte som jag hade tänkt mig men det funkar tycker jag. Ska försöka få nån bra header till sommaren :) 

Men ska gå o äta pizza nu så jag hör av mig imorgon   


     


 

vet inte om jag fic alla bilderna men det här var de som blev bäst av de jag fick tycker jag iallafall!Av Kajsa Gottfridsson - 4 maj 2014 15:04

Heej:)

Kom hem ifrån stallet för en stund sen:) red ju ut en sväng på Joppe och det gick super bra! Man märker att han blir allt oligark för varje dag och det är ju bara positivt. Han trampar på mer och vill små trava:)
Men iallafall så red vi vanliga vägen och tog lite trav en bit. Sen oåväg hem gick vi ner i grusgropen och sedan till stallet:) vi var väl ute typ 30-40 min men det var skönt att få komma ut och det tyckte mig han med.

Av Kajsa Gottfridsson - 4 maj 2014 12:28

Hejsaaaan:)

Blev inte direkt något bloggande igår och det blev ingen ridning heller. Hade fullt upp med annat ( ni kommer få veta längre fram). Som tur var hade Elsa mockat åt mig (super snällt). Jag kom iväg till stallet 18:00 och då pysslade jag om Joppe lite bara. Min lillebror var med oxå för han ville borsta o så:) Mariana var där och skulle ta in de andra hästarna så vi hjälpte till med det. Men aa vart ju besviken att jag inte han rida men det var ju bra att han fick vila en dag med. Men idag då? Jo hela förmiddagen har jag och mamma mockat ut hagen. Jobbigt? Ja. Ska ät lite och sen rida ut en sväng :)
Uppdaterar senare:)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se